Het mooiste vak ter wereld

Valentijnsdag

Mijn eerste afspraakje met de klanten. Mijnheer en mevrouw, beide op leeftijd en op zoek naar een nieuwe auto.

Ze waren zelf al even op zoek maar naar eigen zeggen “schandalig behandeld bij zowel de Mercedes- als de Volvo-dealer” en daardoor de moed verloren.

Dus belden ze mij, de oude Volvo kon echt niet meer nu meneer zo slecht ter been werd en daarom werd besloten uit te kijken naar een Mercedes A-Klasse. Ik ben voor hen op zoek gegaan en het bleek dat bij een universeel autobedrijf in de buurt een hele leuke auto stond. De superaardige verkoper vond het prima dat ik de auto even meenam naar de klanten toe en zo kon ik hen al heel snel een eerste proefrit aanbieden. Om ook maar even aan te geven dat er gelukkig nog echt veel superaardige autoverkopers zijn!

 

nieuwe auto

Na lang zoeken toch de droomauto gevonden.

Maar na 10 jaar in een Volvo V70 2,5 liter diesel is een Mercedes A140 wel even slikken. Volgens mevrouw veel te klein en ook veel te stil. Ze hield juist van de Volvo (het Beest zoals ze hem zelf noemde) vanwege zijn kracht en comfort.  Dus toen we de A gingen retourneren, viel haar oog op een B-klasse en al snel was ze stapeldol op het model.

Dus we zochten verder. En afgelopen donderdag was het dan zover, de auto van hun dromen, met precies alle opties die ze wilden en zelfs nog meer, precies voor de prijs die ze wilden, stond klaar voor een proefrit. Er werd gereden, onderhandeld en besloten. Tranen van geluk vloeiden er!

 

Vandaag is de overdracht geweest, de lieve en oprechte dames van Hurkmans hadden helemaal uitgepakt en wederom vloeiden er tranen van geluk. Mevrouw en mijnheer hebben hun laatste auto gekocht (zo zeiden ze zelf) en het voelde voor hen als een prachtige ervaring.

 

Ik heb het mooiste vak ter wereld!

aflevering auto

Als een kadootje was ‘ie ingepakt, de nieuwe auto

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *