De vrouwelijke leider

De vrouwelijke leider

Wat is er al veel over geschreven. Onderzoeken te over en meningen nog veel meer. De vrouwelijke leider; de manager, bestuurder of directeur is nog steeds zeldzaam in ons huidige straatbeeld.  Er is al uit en te na verklaard hoe dat komt natuurlijk. De zorgrol die vrouwen traditioneel hebben, het gebrek aan parttime bestuursfuncties en ook de gender-ongelijkheid spelen allemaal mee.

 

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik zeer regelmatig in contact kom met vrouwelijke professionals die ik stuk voor stuk bewonder. In dit blog wil ik dan ook ingaan op waarom ik denk dat vrouwen zulke goede en sterke leiders zijn. Om ophef te voorkomen, ik zeg niet dat mannen géén goede leiders zijn; ik ga hier in op wat de beste eigenschappen van een vrouwelijke leider zijn.

 

Universele criteria

Een goede leider, zo blijkt uit onderzoek, voldoet aan een aantal criteria die universeel zijn.  Dus in welke branche je ook werkt, als je een succesvol leider wilt worden zijn dit enkele voorwaarden. Je bezit een bepaalde ‘kracht’ van waaruit je handelt. Anderen zien of voelen deze kracht en haken daar graag op aan. Je bent een katalysator voor je collega’s of medewerkers. Je geeft het goede voorbeeld en weet anderen op een empathische en compassievolle manier te enthousiasmeren. En als laatste, je stelt je dienstbaar op ten opzichte van je medewerkers of collega’s. Ze zijn al goed in wat ze doen, daarom heb je ze aangenomen, het is aan jou om een omgeving te creëren waarin ze kunnen excelleren. Dit zijn allemaal eigenschappen die vrouwen van nature al bezitten. Daarbij zijn vrouwen voorzien van een sterk strategisch talent – een vrouw krijgt altijd haar zin toch? – en ook dat is een onmisbare competentie.

 

Typisch vrouwelijk

 

  1. Volharding

Volharding en gedrevenheid om lange termijndoelen te behalen. Onze huidige maatschappij zit vol onzekerheden. En onzekerheid veroorzaakt afleiding, stress en obstakels. Je hakken in het zand zetten in een tijd van tegenslagen en volharden in je doel is nodig om je lange termijndoelen te behalen. Vrouwen zijn meesters in het vooruitkijken, hakken in het zand zetten en volharden tot de storm weer gaat liggen, onderwijl de uitdagingen van alledag tackelend.

 

  1. Passie

Vrouwen worden vaak omschreven als emotioneel, ik noem het liever gepassioneerd. Passie om te excelleren, om het gestelde doel te behalen. Wanneer een vrouwelijke leider niet tevreden is met de status quo, zal zij de dingen beter gaan maken. Niet uitstellen maar aanpakken en met doeltreffendheid, compassie en empathie de situatie verheffen naar een niveau dat wél voldoet. Het niveau dat nodig is om haar medewerkers het beste tot hun recht te laten komen. Het niveau waar succes en voldoening heersen.

 

  1. Vasthoudendheid

Vrouwen krijgen (nog steeds) te maken met uitdagingen die mannen niet altijd hebben. Zo valt de zorgtaak nog vaak onder onze verantwoordelijkheid, naast de professionele uitdaging. Vaak wordt dit als reden aangedragen dat vrouwen niet in staat zouden zijn ook een professionele leiderschapsrol te dragen. Te vaak nog worden wij beschouwd als delicaat of afgeleid door deze zorgrol.

Deze extra verantwoordelijkheden naast onze professionele taken bewijzen echter dat wij leiders zijn in alle facetten van ons leven.

 

In mijn 20 jaar als professional heb ik zeer veel mensen mogen ontmoeten en spreken, waarbij ik ook zeer regelmatig de enige vrouw aan tafel was. Daarbij heb ik altijd oog voor de verschillende gesprekspartners, evenzo zoek ik begrip voor mijn rol als zowel vrouwelijke leider en alleenstaande moeder.

Voor alle vrouwelijke professionals in mijn netwerk, dank dat ik mij elke dag weer mag spiegelen aan jullie en zo blijf groeien, als vrouw én als leider.

 

P.S. Benieuwd hoe het zit met vrouwen in de autobranche? Lees mijn blog voor de nodige cijfers en handreikingen hoe ook dat beter kan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *